فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال یازدهم شماره 1 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه محمدپور، حبیب هادیان فرد صفحات 1-12

    مقدمه:

     سرعت گفتار یکی از جنبه های سیالی و روانی کلام است که در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی با توجه به اختلال در کارکردهای اجرایی و شناختی، می تواند بر وضوح، روانی و ارتباطات عمومی فرد تاثیر بگذارد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر القای تجارب هیجانی منفی بر سرعت گفتار در افراد مبتلا به اختلال افسردگی بود.

    روش ها

    تعداد 150 نفر دانشجوی دانشگاه شیراز، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه افسردگی بک پاسخ دادند. سپس بر اساس نمره برش و مصاحبه بالینی، 60 نفر انتخاب و در دو گروه افسرده و غیر افسرده جای گرفتند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا در مرحله اول، یک متن بدون محتوای هیجانی و در مرحله دوم، یک قطعه فیلم با محتوای هیجانی منفی را مشاهده و بعد هر آنچه به ذهنشان می رسد، بازگو نمایند. درنهایت، داده های به دست آمده با استفاده از آزمون T مستقل تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که نمرات سرعت گفتار در افراد افسرده به میزان معنی داری کمتر از افراد غیر افسرده بود (P<0/001)، همچنین، نمرات این گروه در بافت القای هیجان منفی نیز به طور معنی داری کمتر از نمرات آن ها در شرایط عادی بود (P<0/001).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، علاوه بر آن که میزان سرعت گفتار گروه افسرده در شرایط عادی، با افراد غیر افسرده تفاوت دارد، بافت و زمینه ای که فرد در آن قرار می گیرد نیز می تواند بر سرعت گفتار فرد اثر بگذارد که در افراد افسرده، به دلیل واکنش های هیجانی آن ها در پاسخ به محرک های محیطی، به وضوح خود را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: افسردگی، القای هیجان، سرعت گفتار، احساسات، دانشجویان
  • محمدحسن آسایش، مینا تاران، مریم افتخاری* صفحات 13-22

    مقدمه :

    موضوع این پژوهش ازدواج های تصنعی است که در آن زن و مرد بدون اشتیاق در کنار یکدیگر زندگی می کنند و علیرغم آسیب های وارده به اعضای خانواده، برای ادامه یافتن آن تلاش می کنند. با این مقدمه، پژوهش حاضر به دنبال درک نحوه مواجهه مردان با این پدیده و اقداماتی است که برای حل آن انجام می دهند.

    روش ها

    پژوهش حاضر کیفی است. 18 نفر از مردانی که جدایی عاطفی را تجربه می کردند با نمونه گیری هدفمند از نوع در دسترس انتخاب شدند و از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته و اکتشافی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری تا زمان اشباع داده ها ادامه یافت و برای تجزیه و تحلیل، ابتدا داده ها ثبت و کدگذاری شد و بعد با استفاده از روش تحلیل مضمون (تماتیک) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    راهبردهای مقابله شامل چهار مضمون اصلی بود. 1- مقابله سازگارانه دارای مضامین کنش اصلاحی معطوف به خود و همسر 2- مقابله ناسازگارانه با مضامین تصمیم گیری غیر سازشی و کنش پنهان سازی 3- مقابله اجتنابی با مضامین کنش اجتنابی، خود فراموشی و تمرکز بر فرزندان و شغل 4- مقابله مداخلاتی با مضامین طرح مشکلات با دیگران و مراجعه به درمانگر.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده استفاده مردان از راهبردهای مقابله ای در ابعاد مختلف است. از نتایج این تحقیق می توان برای کمک به زوجین در جهت افزایش اقدامات سازنده برای تغییر این شرایط و پیشگیری از طلاق استفاده کرد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، طلاق، مردان، پژوهش کیفی، سازگاری
  • سمیرا منجم*، قاسم آهی، رکسانا بخشعلی، هادی غلامرضایی صفحات 23-36

    مقدمه :

    درمان های طولانی و سطح بالای تنش در بیماری سرطان، تاثیر منفی طولانی مدتی بر سلامت روان مبتلایان به آن دارد و سبب بروز مشکلات روان شناختی همچون افزایش نگرانی، ناامیدی و عواطف منفی می شود. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخله مددکاری اجتماعی گروهی بر کاهش نگرانی، ناامیدی و تعدیل عواطف منفی بیماران سرطانی صورت گرفت.

    روش ها

    این پژوهش یک مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود و در آن 30 نفر از بیماران سرطانی بیمارستان ایران مهر بیرجند در سال 1400 به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. روش اجرای مداخله مددکاری اجتماعی گروهی، به صورت آموزش در طی 8 جلسه برای گروه آزمایش بود و گروه کنترل آموزشی را دریافت نکردند. ابزار گردآوری داده ها مقیاس عاطفه مثبت و عاطفه منفی واتسن، کلارک و تلگن (1988) و مقیاس ناامیدی بک و همکاران (1985) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک و چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت مشاهده شده بین میانگین های نمرات ناامیدی و عواطف منفی شرکت کنندگان گروه آزمایش - کنترل برحسب عضویت گروهی در مرحله پس آزمون با 95 درصد اطمینان معنی دار (05/0<p) بود و میزان تاثیر مداخله مددکاری اجتماعی گروهی برای متغیر ناامیدی 29/0 و عواطف منفی 50/0 بوده است.

    نتیجه گیری

    برای کاهش مشکلات روان شناختی بیماران سرطانی می توان از مداخله مددکاری اجتماعی گروهی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: سلامت روان، بیماران، ناامیدی، نگرانی
  • ام البنین حسنلو فرد، حسن امیری*، کورش پارسا معین صفحات 37-54

    مقدمه:

     پژوهش حاضر با هدف کلی ارایه مدلی برای کاهش هیجانات رفتاری از طریق ذهن آگاهی کارکنان سازمان تامین اجتماعی انجام پذیرفت.

    روش ها

    روش تحقیق آمیخته (کیفی - کمی) بود و از نظر هدف، کاربردی و در زمره تحقیقات توسعه ای است. در این تحقیق در بخش کیفی به شیوه غیر تصادفی و روش گلوله برفی در راند اول، نظرات 30 نفر از تیم مشارکت کننده (استادان دانشگاهی و کارکنان سازمان تامین اجتماعی) انتخاب شد و در راند دوم و سوم نیز نظرات 30 نفر جمع آوری گردید، جامعه آماری شامل 420 نفر از مدیران و کارکنان سازمان تامین اجتماعی بود و از این میان 200 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. برای شناسایی مولفه ها از روش دلفی فازی و برای میزان تاثیر متغیرهای شناسایی شده از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    مطابق نتایج بر اساس ادبیات پژوهش و مصاحبه های انجام شده در مجموع 76 عامل بر اساس ادبیات پژوهش و مصاحبه ها شناسایی شد. 12 زیر شاخص برای هیجانات رفتاری در قالب مولفه های مشاهده توصیفی، عمل آگاهانه، پذیرش بدون قضاوت و عدم واکنش یافت شد و برای سازه ذهن آگاهی نیز 12 زیر شاخص در قالب مولفه های خشم، اضطراب و استرس، ترس و غم دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    در زمینه ذهن آگاهی، با توجه به بالا بودن میزان تنش شغلی با توجه به ماهیت محیط کاری سازمان تامین اجتماعی، می توان با فراهم کردن محیطی آرام و دور از تنش برای کارکنان میزان هیجانات رفتاری را کاهش داد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، هیجانات، محل کار، سازمان تامین اجتماعی
  • امیرحسین رفیعی*، مرتضی صادقی، حامد اسماعیلی صفحات 55-64

    مقدمه  :

    مسیر مرکز فشار حین راه رفتن منعکس کننده مکانیک کلی بدن است همچنین سیستم تحریک الکتریکی باعث فراخوانی واحدهای حرکتی ازجمله در اندام تحتانی می شود. مطالعه حاضر تاثیر سیستم تحریک الکتریکی بر الگوی راه رفتن و تعادل در ورزشکاران مرد بود.

    روش ها

    این پژوهش از نوع کاربردی و نیمه تجربی است. در این تحقیق 15 نفر ورزشکار مرد در دسترس انتخاب شدند. مطالعه حاضر بهمن ماه 1400 در باشگاه تندرستی شهریار در شهر اصفهان انجام گرفت. از شرکت کنندگان خواسته شد تا با سرعت خودانتخابی مسیر راه رفتن را طی کنند. وسط مسیر، یک دستگاه فوت اسکن قرار داده شده بود که اطلاعات مربوط به مسیر مرکز فشار، مدت زمان نسبی فازهای استانس و زاویه پیش روی در دو حالت باجلیقه و بدون جلیقه تحریک عضلانی را ثبت می کرد. پس از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو ویلک از آزمون تی زوجی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سیستم تحریک الکتریکی عضلانی تاثیر مطلوبی روی الگوی راه رفتن ورزشکاران در مقایسه با حالت بدون جلیقه داشته است. تحریک الکتریکی منجر به افزایش کمی نوسانات مرکز فشار و بهبود میزان جابه جایی نوسانات فشار (001/0=p) در حالت با جلیقه شده است که نشان دهنده اثربخشی این روش بود.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر حاکی است که تقویت عضلات اندام تحتانی توسط سیستم تحریک الکتریکی عضلانی تاثیرات مطلوبی بر الگوی راه رفتن و نوسانات فشار کف پایی ورزشکاران دارد.

    کلیدواژگان: مرکز فشار، تحریک الکتریکی، گام برداشتن، راه رفتن
  • سوده بهمرام، علی جلالوند*، محمدرضا جهانی صفحات 65-76

    مقدمه:

     عوامل خطرزای خستگی هنگام حمل کوله با وزن های مختلف در دانش آموزان ناشناخته است؛ از این رو هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر خستگی ناشی از حمل کوله با وزن های مختلف بر پارامترهای کینتیکی راه رفتن در دانش آموزان است.

    روش ها

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی بوده و جامعه ی آماری این پژوهش را دانش آموزان پسر سالم تشکیل داده ند. به منظور بررسی اثرات خستگی ناشی از حمل کوله، از کوله پشتی هایی در وزن های 5/7 ،10، 5/12و 15 درصد وزن بدن قبل و بعد از خستگی استفاده شد. پروتکل خستگی شامل راه رفتن ده دقیقه ایی حمل کوله با ده درصد وزن بدن بود. برای اندازه گیری نیروهای عکس العمل زمین از صفحه ی نیرو کیستلر و برای تحلیل آماری آزمون تی زوجی استفاده شد (SPSS, v.20).

    یافته ها

    خستگی باعث افزایش نیروی جلو برنده (10 و 5/12 درصد وزن بدن)، افزایش نیروی ترمززننده، افزایش قله ی اول نیروی عمودی و کاهش نیروی دره (با 5/7 و10 درصد وزن بدن) شد (05/0≥ P)؛ حمل بار باعث افزایش قله ی دوم در بیشتر سطوح بعد از خستگی شد (05/0 P≤) و همچنین سبب افزایش دره  (Fz2) در سطح پانزده درصد در مقایسه با بقیه ی سطوح بعد از خستگی شد (05/0 ≤p).

    نتیجه گیری

    خستگی عضلانی ناشی از حمل کوله سبب تغییر نیروهای عکس العمل زمین می شود، بنابراین ریسک فاکتوری مهم برای اثرات ثانویه مانند ناهنجاری یا آسیب دیدگی در اندام تحتانی تلقی می شود. از این رو به دانش آموزان، والدین و معلمان مدارس ابتدایی توصیه می شود به وزن کیف های مدرسه ی دانش آموزان توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: خستگی، کینتیک، کودکان
  • خدیجه حسینی پور، زهرا وظیفه* صفحات 77-90

    مقدمه :

    نظام سلامت هر کشوری برای پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر جامعه و افزایش کارایی، اثربخشی، کیفیت و ایجاد عدالت همواره با سیاست سازی و سیاست گذاری جدید یا تجدید نظر سیاست های قبلی، اصلاحاتی را در سطح ملی و منطقه ای اعمال می نماید. هدف اصلی پژوهش حاضر، تدوین مدل سیاست گذاری تولید دانش کاربردی در مدیریت سلامت است.

    روش ها

    این پژوهش به روش کیفی (روش نظریه پردازی داده بنیاد) و با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت آشنایی با داده ها در اجرای بخش کیفی پژوهش، نظرات 15 نفر از متخصصان مدیریت بحران سلامت در وزارت بهداشت و خبرگان دانشگاهی در رشته های سیاست گذاری، مدیریت دولتی، مدیریت نوآوری و مدیریت صنعتی که در حوزه پژوهش صاحب نظر هستند، به روش نمونه گیری هدفمند در قالب مصاحبه عمیق در پاییز 1400 گردآوری شد.

    یافته ها

     مضمون ارزیابی سیاست های تولید دانش بومی برای مدیریت بحران سلامت به عنوان مهم ترین شاخص در فرآیند سیاست ها، مضمون آموزش عوامل فرهنگی در بومی سازی تجارب دیگر کشورها به عنوان مهم ترین شاخص در آموزش سیاست ها و مضمون حلقه های مفقودی در وزارت بهداشت کشور در نتیجه عدم توجه به بحران های بیولوژیکی به عنوان مهم ترین شاخص در عوامل ساختاری سیاست های تولید دانش بومی برای مدیریت بحران سلامت تعیین شد.

    نتیجه گیری

    پس از انجام مطالعه موردی کیفی، مدل نهایی با توجه به متغیرهای محتوای سیاست دانش بومی، فرآیند، آموزش و عوامل ساختاری سیاست های تولید دانش کاربردی برای مدیریت سلامت تدوین گردید.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، مدیریت دانش، سلامت، مدیریت بحران، دانش کاربردی
  • معصومه قاسمی، بهزاد محمدی، زهرا شعبانی، سجاد خسروی* صفحات 91-100

    مقدمه:

     محاسبه هزینه تمام شده آموزش دانشجویان، از الزامات تحقق اهداف برنامه های توسعه کشور در ارتباط با ارتقای کارایی دانشگاه ها و همچنین از مهم ترین اهداف و محورهای برنامه تحول و نوآوری در آموزش پزشکی است. هدف از این پژوهش محاسبه هزینه تمام شده آموزش دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بم به روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که به صورت مقطعی و گذشته نگر انجام شده است. داده های موردنیاز از طریق فرم های طراحی شده گردآوری شد. سپس، هزینه تمام شده خدمت با استفاده از روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت و با به کارگیری نرم افزار اکسل نسخه 2016 محاسبه گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که هزینه کل دانشکده بهداشت بم به میزان 31016503943 ریال بوده است که از این میزان گروه بهداشت محیط بیشترین (%53/22) و گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی کمترین (%34/9) هزینه ها را در میان گروه های آموزشی موجود به خود اختصاص داده اند. همچنین از میان فصول هزینه ای بیشترین سهم مربوط به هزینه های فصل اول، حقوق و دستمزد است.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه تحلیل هزینه ها به تفکیک فصول هزینه صورت پذیرفت. تحلیل هزینه به این روش به برنامه ریزان کمک می کند تا با برآورد هزینه ثابت و به عبارتی تعیین سطح ثابتی از فایده، حداقل هزینه ممکن را ایجاد کنند تا دانشگاه ها در مصرف منابع در دسترس خود دقیق تر و کاراتر عمل نمایند.

    کلیدواژگان: دانشگاه علوم پزشکی، دانشجویان، تحلیل هزینه، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، بم
|
  • Fahimeh Mohamadpour, Habib Hadianfard Pages 1-12
    Introduction

    Speech rate is one of the clarity and fluency aspects of speech. It can affect   depressed patients’ clarity, fluency, and public communication due to impaired executive and cognitive functions.  Therefore, this study aimed to investigate the effect of inducing negative emotional experiences on speech rate in people with depressive disorder.

    Method

    For this purpose, 150 Shiraz University students who were selected by convenience sampling method answered Beck Depression Inventory. Then, based on the cut of point and the clinical interview, 60 people were selected and placed in two depressed and non-depressed groups. Participants watched a text without emotional content in the first stage and a piece of film with negative emotional content in the second stage and then retold whatever came to their mind. Finally, the obtained data were analyzed using an independent sample t-test.

    Results

    Findings showed that the speech rate scores in depressed people were significantly lower than non-depressed people (P<0.001); moreover, the scores of this group in the context of negative emotion induction were significantly lower than normal conditions (P<0.001).

    Conclusions

    Based on the results, the speech rate of the depressed group is different from the non-depressed people in normal conditions; furthermore, it was found that the context in which the person is placed can affect the speech rate. It was identified in depressed people with emotional reactions when responding to environmental stimuli.

    Keywords: depression, Induction of excitement, Speech rate, Emotions, Students
  • MohammadHasan Asayesh, Mina Taran, Maryam Eftekhari * Pages 13-22
    Introduction

    research considers hollow marriages in which men and women live coldly together and try to continue it despite the damage caused to the family members. With this introduction, the current research seeks to understand how men face this phenomenon and their strategies to solve it.

    Methods

    The current research is qualitative. Eighteen men experiencing emotional divorce were selected by purposive sampling. Data were collected through semi-structured and exploratory interviews. Sampling continued until data saturation. Data was first recorded and coded and then analyzed using the thematic analysis method.

    Results

    Four main coping strategy themes were obtained. 1- Adaptive coping with themes of self-corrective action directed at oneself and spouse 2- Incompatible coping with themes of non-compromising decision-making and hiding action 3- Avoidant coping with themes of avoidant action, self-forgetfulness and focusing on children and being immersed in work and 4- Intervention coping with the themes of raising problems with others and going to a therapist.

    Conclusion

    The results show that men used coping strategies in different dimensions. The results of this research can help couples increase constructive strategies to get out of this situation and ultimately prevent divorce.

    Keywords: Coping strategies, Divorce, Men, Qualitative research, Adaptation
  • Samira Monajem *, Qasem Ahi, Roksana Bakhshali, Hadi Ghomrezei Pages 23-36
    Introduction

    Long-term treatments and high levels of tension in cancer have a long-term negative effect on the patients’ mental health and cause psychological problems such as increased worry, despair, and negative emotions. In this regard, the present research was conducted to investigate the effectiveness of group social work intervention in reducing worry and frustration and moderating cancer patients’ negative emotions.

    Method

    This research was a semi-experimental pre-test-post-test study with a control group, and 30 patients with cancer at Birjand, Iran, were randomly selected and assigned to two experimental (n=15) and control groups (n=15) using convenience sampling. In this procedure, the experimental group received group social work intervention training during eight sessions, but the control group did not receive any training. The data collection instruments were Watson, Clark, and Telgen’s (1988) positive and negative affect scale and Beck et al.’s (1985) frustration scale. Univariate and multivariate analyses of covariance were used to analyze the data.

    Results

    The results of data analysis showed that the observed difference between the mean scores of frustration and negative emotions of the participants of the experimental-control groups according to the group membership in the post-test phase was significant with 95% confidence (P<0.05) and the effect of group social work intervention was 0.29 and 0.50 for the frustration and negative emotions, respectively

    Conclusion

    Group social work intervention should be used to reduce the psychological problems of patients with cancer.

    Keywords: Mental health, Patients, Frustration, Worry
  • Omolbanin Hassanloofard, Hassan Amiri *, Korosh Parsa Moeen Pages 37-54
    Introduction

    The present study was conducted to present a model for reducing behavioral emotions through the mindset of Social Security employees.

    Methods

    it is applied and developmental research in nature. The research method is mixed (qualitative-quantitative). This research used a non-random and snowball sampling method to collect the opinions of 30 participants (university professors and staff of the Social Security Organization) within three phases. The statistical population included all managers and employees of the Social Security Organization, which was about 420 people, of whom 200 people were selected as the sample size according to the Krejcie and Morgan Table. Also, the Fuzzy Delphi method was used to identify the components, and confirmatory factor analysis was used to determine the effect of the identified variables.

    Results

    The results identified 76 themes and factors. Twelve sub-indices for behavioral emotions were classified in the form of variables, including descriptive observation, conscious deed, acceptance without judgment, and lack of reaction. Another 12 sub-indices for mindfulness were classified in the form of variables, including anger, anxiety, stress, fear, and sadness.  

    Conclusion

    Considering high occupational tension and the Social Security Organization workplace, it is possible to reduce behavioral emotions by providing a calm and stress-free workplace for the staff.

    Keywords: Mindfulness, Emotions, Workplace, Social Security Organization
  • Amir Hosein Rafiei *, Morteza Sadeghi, Hamed Esmaelil Pages 55-64
    Introduction

    The path of the center of pressure while walking reflects the general mechanics of the body. Also, the electrical stimulation system triggers movement units, including the lower limbs. The present study investigated the effect of the electrical stimulation system on gait and balance patterns in young athletes.

    Methods

    This research is applied and semi-experimental. In this study, 15 male athletes were selected by convenience sampling. The present study was performed in February 1400 at Shahriar Health Club. Participants were asked to walk at a self-selected speed. In the middle of the walking path, a foot-scanning device was placed, which recorded information about the path of the center of pressure, the relative duration of the stance phases, and the forward angle in both positions with and without the muscle stimulation vest. After checking the normality of the data using the Shapiro-Wilk test, paired sample t-test was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the electrical muscle stimulation system had a favorable effect on the gait pattern of athletes compared to those without a vest. Electrical stimulation led to a slight increase in pressure center oscillations and improved displacement of pressure fluctuations (p=0.001) in the vest mode, which showed the effectiveness of this method.

    Conclusion

    The results of the present study showed that strengthening the muscles of the lower extremities by the electrical muscle stimulation system had favorable effects on athletes' gait pattern and foot pressure fluctuations.

    Keywords: Center of Pressure, Electrical Stimulation, Gait, Walking
  • Soode Behmaram, Ali Jalalvand *, Mohamadreza Jahani Pages 65-76
    Introduction

    The risk factors of fatigue while carrying bags with different weights in students are unknown. Therefore, this study aimed to investigate the effect of fatigue due to carrying backpacks with different weights on the kinetic parameters of gait in students.

    Methods

    This study was quasi-experimental research. The statistical population of this study consisted of healthy male students. To investigate the effects of fatigue due to backpack carriage, backpacks with7.5, 10, 12.5%​​, and 15% body weight were used before and after fatigue. The fatigue protocol consisted of 10-minute walking and carrying a backpack with 10 percent of body weight. Kistler force plates were used to measure the ground reaction forces. For statistical analysis, paired sample t-test was used through SPSS v. 20.

    Results

    Fatigue in the healthy group increased propulsive force (10 and 12.5% BW), braking force, vertical force of the first peak of Fz1, whereas it decreased Fz2 valley force (with 7.5 and 10 BW) (P≤0/05). The carrying load increased the second peak of Fz3 in most levels after fatigue (P≤0/05). In addition, the carrying load increased the valley (Fz2) by a 15% level compared to other levels after fatigue (P≤0.05).

    Conclusion

    Muscle fatigue caused by carrying a backpack changes the reaction forces of the ground, so it is considered an important risk factor for secondary effects such as abnormalities or injuries in the lower extremities. Therefore, students, parents, and primary school teachers are advised to pay special attention to the weight of the backpack.

    Keywords: fatigue, Kinetics, children
  • Khadijeh Hosseinipour, Zahra Vazife * Pages 77-90
    Introduction

    The health system implements national and regional reforms by developing new policies or reforming the previous policies to respond to the changing needs of society, increasing efficiency, effectiveness, and quality and creating justice. The present study aimed to develop a policy model for producing applied knowledge in health management.

    Methods

    This study was conducted using a qualitative grounded theory method. The qualitative data were collected through in-depth interviews with 15 purposively selected health crisis management specialists and policymaking, public management, innovation management, and industrial management experts in the fall of 2021. The data were analyzed through MAXQDA software.

    Results

    The most important policymaking indicator was evaluating indigenous knowledge production policies for health crisis management. Training cultural factors in the indigenization of other countries' experiences was the most important indicator in policy education, and missing links in the Ministry of Health were identified as the outcomes of inattention to biological crises. Therefore, the identified indicators can be considered the structural factors of indigenous knowledge production policies for health crisis management.

    Conclusion

    Following the findings from the qualitative case study, the final model was developed using a set of variables, including the content of indigenous knowledge policy, the process of policies for the production of applied knowledge for health management, the training of policies for the production of applied knowledge for health management, and the structural factors of the policies for the production of applied knowledge for health management.

    Keywords: Policy making, knowledge management, Health, Crisis management, applied knowledge
  • Masoomeh Ghasemi, Behzad Mohamadi, Zahra Shaabani, Sajad Khosravi * Pages 91-100
    Introduction

    Calculating the prime cost of student education is one of the requirements for achieving the goals of the country's development programs in terms of improving the efficiency of universities. It is also one of the most important goals of the transformation and innovation program in medical education. This study aimed to calculate the prime cost of education for students of the School of Health at Bam University of Medical Sciences using activity-based costing method.

    Methods

    The present study is a descriptive cross-sectional and retrospective study. The required data were collected through designed forms. Then, the service prime cost was calculated using the activity-based costing method and Excel 2016 software.

    Results

    The results showed that the total cost of Bam School of Health was 31016503943 Rials. Of this amount, the environmental health group has the highest (22.53%), and the health services management group has the lowest (9.34%) costs among the existing educational groups. Also, among the cost chapters, the largest share is related to the expenses of the first chapter, salaries and wages.

    Conclusion

    In this study, a cost analysis was performed by cost chapters.  This approach in cost analysis helps planners to estimate a fixed cost enabling them to determine a fixed level of benefit and creating the lowest possible cost. It will help universities to be more accurate and efficient in using the resources available to them.

    Keywords: Medical school, Students, Cost Analysis, Activity-Based Costing, Bam